The Hungarian Twin Registry - Magyar Ikerregiszter                                                                                                             ENGLISH   MAGYAR


Kutatások

Ön és ikertestvére is csatlakozhat a Magyar Ikerregiszter jelenleg folyó és jövőbeni kutatásaira. A részvétel ingyenes, az eredményekről tájékoztatást küldünk. A vizsgálatok általában évente egyszer-kétszer történnek, így Önök részéről a vizsgálatok néhány órás, maximum egy napos elfoglaltságot jelentenek. Amennyiben még nem regisztrált be (ingyenes), azt mindenképpen tegye meg ide kattintva.

A magyar ikerpárok eddigi aktivitása és részvétele ikerkutatásainkban átlagon felüli, amit az eddig megjelent nemzetközi neves tudományos folyóiratokban megjelent közlemények sora bizonyít.

A 2009-2011 között lezajlott Nemzetközi Ikervizsgálatban több mint 160 magyar, 180 olasz és 50 amerikai ikerpár vett részt, melyben többek között az érelmeszesedés genetikai hátterére kaptunk magyarázatot.

Jelenleg folyó ikervizsgálatok:

Alvás és agyi ikervizsgálat (2014-)

Szív-érrendszeri ikervizsgálat (2013-2014)

JELENLEGI VIZSGÁLATOK

Alvás és agyi ikervizsgálat (2014-)
Szív-érrendszeri ikervizsgálat (2013-)
Írásanaltikai ikervizsgálat
Társadalmi nézetek ikervizsgálat (online)
Dohányzási szokások ikervizsgálat (online)
Tüdőbetegségekkel kapcsolatos ikervizsgálat (helyszíni)

KORÁBBI VIZSGÁLATOK

Bajcsy Zsilinszky Kórházas ikervizsgálat (2009)

Frontérzékenység ikervizsgálat (2007)

Nemzetközi Ikervizsgálat (2009-2011)

Bőrgyógyászati ikerkutatás (2011)

Szemészeti ikervizsgálat (2011)

TERVEZETT JÖVŐBENI VIZSGÁLATOK

Szív-érrendszeri ikervizsgálat


JELENTKEZÉS IKERVIZSGÁLATOKRA

  • Ide kattintva jelentkezhet ikervizsgálatokra. Amennyiben az Önök korosztályába eső vizsgálat van folyamatban, értesítjuk Önöket, és eldönthetik, hogy részt kívánnak-e venni az aktuális kutatásban.